Anna Vidya special, 30 december 2017

Anna Vidya special, 30 december 2017

vanaf 20.00 uur
te beluisteren bij www.tvnr.eu
presentatie : Dirk Van Passel en Christa Standaert

foto : Deborah Waknine – cacaoceremonie body & soul winterwendefeest 22 december 2017

Het is de laatste Anna Vidya van dit jaar en t’is alweer voorbij gevlogen. t’Wordt vanavond een speciale uitzending met een kleine terugblik op het voorbije jaar en wat er allemaal uit voort is gekomen. Ik heb het jaar ingezet met een mooi huisconcert van Mathias Van Den Bosch, alwaar ik bij middernacht de praatstok in handen nam en mezelf had voorgenomen het leven zo goed als mogelijk te nemen zoals het tot mij zou komen – mezelf en mijn hart nog eens te openen en wat er ook uit die chocoladoos tevoorschijn zou komen – k’zou er met volle teugen van genieten… Ik heb dat jaar voor mezelf vorige week afgesloten met een cacaoceremonie zowaar – hoera chocola !

t’Was een bewogen jaar alweer, met vele onverwachte wendingen. Er kwam veel liefde op mijn pad, maar met bijkomende uitdaging vooral mezelf lief te hebben en erop te vertrouwen dat de kosmos het overal en altijd goed met me voor heeft. Die liefde straal je dus eerst en vooral zelf uit – zo heb ik geleerd met de jaren. Je krijgt van die kosmos helemaal niks zomaar cadeau. k’Heb hoogtes en laagtes gekend. En ook weer veel muziek gespeeld en zielen gevonden die bereid waren samen met mij te musiceren. Ik dank hierbij in het bijzonder Christa en Mathias. Ik vond in Christa een zielsvriendin, die toevallig ook nog geweldig mooi kon en wou samen zingen, radio presenteren, musiceren en nog veel meer. Mathias ben ik maar enkele keren weer tegen gekomen dit jaar, maar zijn enthousiaste, liefdevolle en eerlijke kijk op het leven werkt aanstekelijk en wijst me de weg. k’Ben het jaar samen met hem begonnen en heb het tevens samen met hem weer afgesloten.

Ik heb wellicht ook mensen teleur gesteld en er viel hier en daar een traan. Daar was niets aan te doen want in het leven dien je keuzes te maken. Ik mag telkens 1 chocolaatje kiezen en dien er zoveel andere te laten liggen, want die zouden me maar ziek maken. Da’s maar 1 voorbeeldje om te illustreren dat het niet mogelijk is aan eenieders verwachtingen te voldoen. Dus voor al die andere chocolaatjes : “sorry maar het moest”.

Deze tekst wordt een beetje lang… k’Wil er nog aan toevoegen dat er weer gedichten zullen zijn vanavond van Boomkoning Ruerd, Ingrid Nieuwland, Britte Van Passel, Madeleine Oppelaar, Itis Berga en Roland Steijns.

Er zal heel wat Irgwen-muziek van het voorbije jaar te beluisteren zijn alsook muziek gespeeld live vanuit Berchem op het Body en Soulwinterwendefeest – 22 december – van onder andere Juanita Pyl, Marijn De Wit, Robin Van Den Bergh en Mathias Van Den Bosch. Zo krijgt ook deze uitzending uiteindelijk een cacaosfeertje cadeau.

145 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.