Dirk van Passel

PasseIk ben Dirk, geboren tijdens de beruchte jaren ’68 en heb bovendien de Ram als astrologisch zonneteken meegekregen. In het jaar 2011 ben ik bij TVNR gestart als radiomaker. T’Is een verlengstuk in feite van de zaken die mij tijdens mijn jeugd al bezig hielden. Tijdens mijn jeugdjaren presenteerde ik programma’s voor het denkbeeldige “radio Willenstown” – een vrije radio alleen door mezelf en eventuele familieleden te beluisteren. Mede dank zij het internet is er nu veel meer mogelijk. Zo sloot ik me eerst aan bij een nieuw internetradioproject : ‘Radionomy’, alwaar ik in m’n eentje een ganse radio 24 uur op 24 nonstop draaiende kon houden en waar ik af en toe live op kon ingrijpen. Samen werken aan een internetradioproject leek me echter leuker. En vanwege mijn interesse in het spirituele vond ik daardoor TVNR radio op mijn pad. Daar startte ik met een eigen radioprogramma: “Anna Vidya” , sindsdien. “Anna Vidya” staat voor “Geestelijk voedsel” en komt uit het sanskriet. Het geestelijke voedsel wordt aangediend onder vorm van muziek, poëzie of andere teksten van medeluisteraars en heeft tevens als doelstelling er samen wat van te maken. Dit alles, gezien het ‘samen delen” van eenieders inspiratie des te gezelliger en bovendien leerrijker kan zijn dan in je eentje Musiceren is een tweede passie van me en ook dat zal in het radioprogramma steeds weer van pas komen. Ook daar is laatste tijd een evolutie merkbaar van het alleen musiceren naar het samen delen van eenieders muzikale ideeën en gaven. T’Is een evolutie zonder einde, waarin ik al heel wat voor mezelf heb mogen bijleren en nieuwe vaardigheden heb mogen ontdekken en aanleren.