Radio Shows Paul Vens

Paul Vens maakt internationale Radio Programma’s

Paul Vens is bij velen bekend door onder anderen zijn stilteconcerten in binnen- en buitenland, zijn zestien cd’s met eigen werk, schilderijen en boeken en maakt sinds kort ook radioprogramma’s voor Amerikaanse, Argentijnse en Belgische radiostations waaronder de specials voor Transparant Vlaams Nederlands Radio.

Langzaamaan komt er weer meer belangstelling voor de onafhankelijke artiesten, dat zijn componisten en muzikanten die geen zin hebben om hun werk aan te passen aan de formats van de multinationals als Spotify.

Paul Vens & Friends is ook onafhankelijk, maar werkt wel samen met bijvoorbeeld een Frans promotiebureau, dat de muziek bij veel internetzenders bezorgt. Want als je vernieuwing of experimentele muziek zoekt, vind je die vooral bij de internetzenders. “De publieke en commerciële zenders, uitzonderingen daargelaten, draaien vooral top 40 en gouwe ouwe, daar kunnen wij dan weer niet zoveel mee. In de Verenigde Staten ontdekte ik een radiostation dat zich richt op de onafhankelijke muzikanten. Zij hoorden mijn muziek en vroegen me om een radioshow van een uur te maken. Dat viel goed, met mijn Nederlands-Engels accent, wat qua uitspraak niet te vergelijken is met het Amerikaans. Uiteindelijk hebben we afgesproken dat ik tien radioprogramma’s voor hen ga maken van elk een uur, met alleen eigen muziek. Dat is fantastisch!”

Ook maakte Paul al een programma over Tibetaanse klankschalen en het werken daarmee in instituten en verzorgingshuizen. Dit programma is ook opgevraagd door twee stations in Argentinië. In België en Nederland zijn ook verschillende Nederlandstalige programma’s van Paul te beluisteren via Radio TVNR. Er zijn verschillende mogelijkheden om als onafhankelijke muzikant goed werk te blijven maken. Een belangrijke ontwikkeling is dat mensen steeds meer het belang gaan begrijpen van lokaal investeren. Dat is noodzakelijk als je zeggenschap, voorzieningen en cultuur wilt blijven houden in het lokale en regionale leven.

Op de website van Paul is alles te lezen over zijn werk, zijn schilderijen kunnen bekeken worden en zijn muziek is te beluisteren en te bestellen. Ook is het mogelijk om hier alle tot nu toe uitgezonden radioshows van Paul te beluisteren: www.paulvens.com

832 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag